fbpx

Sporeprøver & hygiejne

Tag en test – og få styr på din sterilisationsproces

SADF har en aftale med SAFE Sterilization ApS om kontrol af sterilisationsprocesser på medlemmernes klinikker. Ifølge Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR) bør der foretages rutinekontrol af sterilisationsprocesser med biologiske og kemiske indikatorer. De prøver du modtager fra SAFE er biologiske indikationer, altså prøver med levende bakterier.

Som SADF-medlem modtager du to gange om året en sporeprøve fra SAFE. Testen består af tre biologiske indikatorer (også kaldet sporeprøver). På hver indikator er der en kendt population (antal sporer) af Bacillus atrophaeus og Geobacillus stearothermophilus. De er udvalgt efter deres evne til at overleve længe i sterilisationsprocessen.

Når SAFE modtager testen, bliver den registreret og dyrket over i deres laboratorie for at kontrollere, at alle bakteriesporer er blevet inaktive. Du vil herefter modtage et certifikat med resultat af dyrkningen per mail. SAFE er altid klar ved telefonen med råd og vejledning om sterilprocesser SAFE Sterilization ApS har siden december 2016 været certificeret efter kvalitetsledelses-standarden ISO 9001:2015

Du kan kontakte SAFE på følgende måde:

Mail: info@safeint.com

Telefon: 70 23 13 13

Man vil modtage en kuvert, hvor der ligger en anden type kuvert, og hvor processen er vedhæftet, men som afrives inden afsendelse, her i lægges de 3 indikatorer med påført Kliniknavn og dato.

Der udsendes indikatorer ud fra, om det er en tørsterilisator eller en autoklave

Retningslinjer for hygiejne

Vi samlet SADFs retningslinjer for hygiejne i en overskuelig håndbog, som du kan hente i en pdf-udgave. Hæftet giver dig en vejledning til, hvordan man håndterer infektionshygiejne i klinikken – herunder rengøring, desinfektion og sterilisation af instrumenter.

Hent håndbogen om hygiejne her 

Se safes vejledniing til du anvender dine sporeprøver korrekt her

Læs mere om sporeprøver

Indsend to årlige sporeprøver