fbpx

Find en SADF-fodplejer nær dig

Hos en SADF-fodplejer kan du være sikker på, at du lægger du dine fødder i hænderne på en veluddannet fodplejer. Vi betragter SADF som et kvalitetsstempel for, at vores medlemmer leverer professionel fodpleje af høj kvalitet.

Vi er mere end 420 SADF-fodplejere fordelt over hele landet – og der er sikkert også en eller flere, der holder til nær dig.

 

Vælg en professionel SADF-fodplejer

SADF-fodplejere har en grundig faglig uddannelse bag sig, og de har derfor kompetencer til at udføre flere typer af behandlinger. Det er alt fra hårdhudsdannelse, ligtorne, nedgroede- og fortykkede negle til lidelser, som fod- og neglesvamp. SADF-fodplejere kan udføre fodpleje og behandle borgere med for eksempel gigt, diabetes og kredsløbsproblemer.

Hos SADF ønsker vi at styrke folkesundheden. Det gør vi ved at tilbyde forebyggende fodbehandling og sætte fokus på, hvordan man behandler sine fødder godt. Det er fødderne, der bærer én gennem hele livet, og derfor skal man passe ordentligt på dem.

Alle SADF-fodplejere er dækket af vores kollektive behandleransvarsforsikring, som er den enkelte borgers tryghedsgaranti.

Fodproblemer kan resultere i en forkert holdning og danne grundlag for forskellige lidelser i ankelled, knæled, bækken og ryg. Med fornuftigt fodtøj og et jævnligt besøg hos din SADF-fodplejer, kan du nå langt med at bibeholde sunde fødder. Fodpleje henvender sig til alle. Det gælder både ældre, som har svært ved selv at klare den almindelige fodbehandling, folk med fodproblemer og hvis du ønsker velvære og forkælelse af dine fødder. Hver behandling er selvfølgelig forskellig – og SADF-fodplejere tager altid udgangspunkt i dine fødder og behov. En traditionel behandling starter ofte med et behageligt fodbad, så negle og eventuelle hårdhudsdannelser bliver blødt op, hvilket mindsker ubehag ved negleklipningen, oprensning og beskæring. Fodplejeren gennemgår foden for eventuelle deformiteter og fod- og neglesygdomme. Du får neglene klippet, filet og renset for døde hudceller, sæberester og neglebånd. Fodplejeren beskærer den hårde hud, behandler ligtorne og afhjælper nedgroede negle med bøjlebehandling. Desuden får du individuel vejledning i brug af fornuftigt fodtøj og daglig fodpleje. Behandlingen vil først og fremmest være relateret til de udfordringer, du har. Men den indeholder også en kosmetisk del, så du som kunde får fuldt udbytte af plejen og forlader klinikken med pæne og velsoignerede fødder.

Nogle har mulighed for at få tilskud til deres fodpleje og -behandlinger. Nedenfor kan du læse mere om de to tilskud, og se om du kan høre under et af dem. Du skal være opmærksom på, at du med det almindelige helbredstillæg kun får tilskud, hvis du får behandling ved en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer.

Får du derimod udvidet helbredstillæg, kan du frit vælge mellem alle fodplejere og fodterapeuter.

Almindeligt helbredstillæg:

Almindeligt helbredstillæg hører under regionerne og er reguleret af Sundhedsloven. Der kan ydes almindeligt helbredstillæg ved henvisning fra egen læge til fodpleje, hvis du lider af følgende:

  • Diabetes
  • Nedgroede negle
  • Arvæv efter strålebehandling
  • Svær leddegigt
  • Svær psoriasisgigt

Almindeligt helbredstillæg kan kun opnås ved behandling hos en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer.

Udvidet helbredstillæg:

Det udvidede helbredstillæg hører under kommunerne og er reguleret af Pensionsloven.

Er du pensionist eller førtidspensionist med tildelt førtidspension før 1.1.2003, har du mulighed for at få udvidet helbredstillæg. Helbredstillægget dækker op til 85% af behandlingens pris. Dog skal du være opmærksom på, at tillægget er indkomstbestemt.

 

Borgerservice i din kommune er behjælpelig med oplysninger om, hvorvidt du kan få udvidet helbredstillæg.

Som modtager af udvidet helbredstillæg kan du frit vælge blandt fodplejere og fodterapeuter.

SADF-fodplejere udfører gerne fodbehandlinger på personer med diabetes, der er kategoriseret i gruppe 1 eller 2. Det vil sige, at du har lav eller mellemrisiko for at få fodsår.

Hvilken gruppe, du tilhører, afgøres hvert år ved en årlig fodstatus, som kun kan udføres af en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer.

  • Risikogruppe 1 er personer med lav risiko for fodsår.
  • Risikogruppe 2 er personer med mellemrisiko for fodsår.
  • Risikogruppe 3 er personer med mellemrisiko for fodsår med særlige behov.
  • Personer i risikogruppe 4 har høj risiko for fodsår.

Vi anbefaler, at diabetikere i gruppe 3 og 4 går til en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer.



Om SADF- fodplejerne

Sammenslutningen af Danske Fodplejere (SADF) er en brancheorganisation for professionelle og veluddannede fodplejere og fodterapeuter i Danmark. Vi varetager medlemmernes interesser, så de kan gøre en forskel og bidrage til at styrke folkesundheden ved at tilbyde forebyggende fodpleje for sunde fødder.

IMG_1061