fbpx

OM SADF

SADF (Sammenslutningen af Danske Fodplejere) er brancheforening for cirka 420 professionelle og veluddannede fodplejere. Vi varetager vores medlemmers interesser, taler deres fælles sag overfor politikere og myndigheder og så er SADF – ikke mindst – et kvalitetsstempel, som danskerne kan pejle efter, når de skal vælge en fodplejer og ønsker fodbehandlinger af høj kvalitet.

Vision

Vi styrker folkesundheden med forebyggende fodpleje og høj faglighed. Det betyder, at vi gennem vores arbejde ønsker at bidrage til folkesundheden hver dag.

Vi har altid mennesket og menneskets sundhed som overordnet mål. Vi har fokus på fagligheden for at kunne hjælpe mennesket bedst muligt.   

Mission

Gennem et stærkt fodplejerfællesskab arbejder vi kontinuerligt på at fastholde og udvikle den høje faglighed og et højt kvalitetsniveau blandt SADF-fodplejere. Vi er uddannede i fødder, har fokus på det hele menneske og bidrager med forebyggende fodpleje til sunde fødder.

Vi vil altid arbejde på at sikre vores medlemmer de bedste muligheder for at udvikle deres faglighed og kvalitetsniveau – og deres tilgang til det hele menneske. Vi ved, det betyder noget for kvaliteten af fodplejen at se fødderne som en del af det menneske, vi står overfor.

Historie

Sammenslutningen af Danske Fodplejere blev dannet i 1975. Dengang var SADF én af flere brancheforeninger for fodplejere og andre fodbehandlere.

Gennem alle årene har SADF haft fokus på at organisere fagligt dygtige fodplejere, sikre borgernes adgang til kvalificeret fodpleje – heriblandt tilskudsbehandlinger – samt skabe en fælles standard for professionel fodpleje.

Den 1. januar 2008 fusionerede SADF med to andre fodplejeorganisationer: FARF (Foreningen af Registrerede Fodplejere) og FAF (Foreningen af Fodplejere). Den nye samlede brancheforening bibeholdt navnet SADF.

Siden 2019 har foreningen kunne optage fodplejere, der ikke er uddannet efter SADFs pensum, hvis de lever op til bestemte kvalifikationer og godkendes af et optagelsesudvalg. I 2021 blev det muligt for uddannede fodterapeuter at blive medlem af SADF.  

Vil du være SADF-medlem?

I SADF giver vi cirka 420 professionelle fodplejere et samlet fagligt ståsted. Som medlem får du adgang til professionel sparring, erfaringsudveksling, rabataftaler, kurser og meget mere.

Indsæt Fagbladet

shutterstock_1114596698