fbpx

FAQ

Herunder finder du svar på nogle af de spørgsmål, som du måske sidder med.

  • Hvad koster det at blive fodplejer? Da SADF ikke udbyder uddannelsen selv, skal du finde disse oplysninger hos én af de skoler, vi samarbejder med. Du kan finde de pågældende skoler her 
  • Hvor kan jeg uddanne mig, hvis jeg gerne vil være fodplejer? Det kan du på én af de skoler, vi samarbejder med. Skolerne kan du finde lige her
  • Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, når jeg vælger uddannelsessted? Du skal gøre dig klart, hvilken form for undervisning du vil have og undersøge, om den tilbydes der, hvor du påtænker at tage din uddannelse. Ligeledes bør du sikre dig, at undervisningsforholdene er i orden, for eksempel at der er arbejdsstationer nok til alle elever. Skolerne kan du finde lige her
  • Hvilke uddannelsessteder kan SADF anbefale? SADF har valgt at samarbejde med forskellige skoler, som underviser efter det pensum, vi har som krav i foreningen. Skolerne kan du finde lige her
  • Hvad koster et medlemskab hos jer? Medlemskabet bliver fastsat hvert år på vores generalforsamling. I 2021 er prisen kr. 2100,- pr halvår
  • Hvornår skal der betales kontingent? Kontingent forfalder den omkring den 6/1 og den 6/7 hvert år.
  • Hvordan bliver jeg medlem af SADF? Du bliver medlem, hvis du kan dokumentere en SADF-godkendt uddannelse, eller du kan leve op til kravene, vi stiller for medlemskab. Læs mere under Bliv Medlem (Link til 5.0 Bliv medlem)
  • Hvilken dokumentation skal jeg indsende, når jeg gerne vil være medlem af SADF? Hvis du gerne vil være medlem af SADF, skal du udfylde indmeldelsesblanketten her (link til tilmelding). I forbindelse med blanketten skal du uploade følgende dokumenter: Eksamensbevis (også fra anatomi/fysiologi/sygdomslære), lønsums-registreringsbevis fra SKAT eller dokumentation på ansættelsesforhold fra en cvr-registreret virksomhed samt førstehjælpsbevis (adgangsgivende for almindelige repetitionskurser).
  • Hvad får jeg med i mit medlemskab? Et fagligt ståsted, gratis rådgivning på mail eller telefon, onlinefagblad ”Danske Fodplejere”, en forening, der varetager fælles interesser overfor offentlige myndigheder, lovgivere og beslutningstagere, faglig efteruddannelse, fagkurser, debatforum, skattefradrag på dit kontingent, to årlige sporeprøver, nyhedsbreve pr mail, samlet annoncering, faglig anerkendelse, beskyttet titel og logo, indkøbsaftaler, Koda/Gramix, kollektiv erhvervsansvars- og lovpligtig behandlerforsikring inkl. personskadedækning.
  • Er der kurser og efteruddannelser i SADF? SADF tilbyder jævnligt vores medlemmer et bredt udvalg af kurser og efteruddannelse indenfor både fodplejeområdet, markedsføring og virksomhedsdrift, wellness og andre faglige områder, der kan højne vore medlemmers kompetencer og viden.
  • Skal man have førstehjælp, når man er medlem af SADF? Du skal fremsende et førstehjælpsbevis, når du bliver optaget som medlem. Derefter er det op dig selv, om du vil holde dig opdateret.
  • Hvornår skal jeg opdatere førstehjælp? SADF opfordrer alle vore medlemmer til at holde sig opdateret i førstehjælp, så hjælpen altid er nær, hvis uheldet er ude. SADF har som optagelseskrav, at det enkelte medlem skal kunne dokumentere, at hun eller han har modtaget undervisning i førstehjælp på et niveau, som er adgangsgivende for almindelige repetitionskurser. Det indsendte bevis for førstehjælp må ikke være ældre end to år fra ansøgningsdagen. Dette gælder også, hvis dit seneste bevis er for et repetitionskursus. SADF har sat et krav på 8 timer til førstehjælp, men der kan på nogle af de samarbejdende skoler være krav om mere.
  • Kan jeg blive medlem medens jeg er under uddannelse? Ja, du kan blive elevmedlem hos SADF, mens du er under uddannelse. Det koster kr. 250,- for hele din elevperiode.
  • Skal man have været elevmedlem for at kunne blive medlem af SADF efter endt uddannelse? Nej det skal du ikke. Alle kan søge om optagelse af SADF, og opfylder du de krav, vi stiller for optagelse, kan du blive medlem.
  • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg skal på barsel? Mht. medlemskab af SADF forbliver du medlem. I din barselsperiode kan du fritages for at betale for sporeprøver, hvilket vil reducere dit halvårlige kontingent med kr. 350,-.
  • Hvordan melder jeg mig ud af SADF? Under medlemslogin finder du nederst på siden med fanerne et link til udmeldelsesblanketten.
  • Hvornår kan jeg senest melde mig ud? Medlemskab kan opsiges skriftligt og med 1 måneds varsel til ophør pr. 30.6. eller 31.12.
  • Jeg har glemt mit password - hvad gør jeg nu? Under login trykker du på mistet adgangskode og følger anvisningerne der.
  • Hvad er en lønsumsregistrering? Helt firkantet er lønsum den afgift, du skal betale, når du ikke skal betale moms. Som lægeeksamineret fodplejer bevæger vi os både inden for lønsumsafgiftområdet og ofte også inden for momsområdet. For at din behandling skal være momsfritaget – det vil sige, at du i stedet skal betale lønsumsafgift – skal du opfylde specifikke uddannelses- og behandlingskrav fra SKAT. Kravene kan du læse mere om Skatteministeriets styresignal nr. SKM2012.155.SKAT
  • Hvorfor skal jeg være lønsumsregistreret for at blive medlem af SADF? Uddannelsen til lægeeksamineret fodplejer er en privat uddannelse. Derfor kan der ikke opnås autorisation eller anden statslig anerkendelse. For at sikre at SADFs medlemmer har et minimum af undervisningstimer og kvalitet i uddannelsen, skal alle medlemmer være lønsumsregistreret af SKAT, da lønsumsregistreringen stiller helt klare krav til uddannelsen.
  • Hvordan bliver jeg lønsumsregistreret? På Virk.dk vælger du ”Ændre virksomhed”. Herunder kan der vælges lønsumsregistrering og uploades de dokumenter, SKAT kræver for en sådan registrering.

 

  • SADF-fodplejere udfører gerne fodbehandlinger på personer med diabetes, der er kategoriseret i gruppe 1 eller 2. Det vil sige, at du har lav eller mellemrisiko for at få fodsår.

    Hvilken gruppe, du tilhører, afgøres hvert år ved en årlig fodstatus, som kun kan udføres af en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer.

    • Risikogruppe 1 er personer med lav risiko for fodsår.
    • Risikogruppe 2 er personer med mellemrisiko for fodsår.
    • Risikogruppe 3 er personer med mellemrisiko for fodsår med særlige behov.
    • Personer i risikogruppe 4 har høj risiko for fodsår.

    Vi anbefaler, at diabetikere i gruppe 3 og 4 går til en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer.

  • Er SADF på Facebook? Ja, SADF er selvfølgelig også at finde på Facebook på siden SADF-fodplejerne, hvor vi løbende fortæller om SADF-fodplejerne, vores kompetencer og giver dig tips og tricks til god fodpleje. Du er meget velkommen til at følge os!
  • Hvad er den lukkede facebookgruppe? I SADF har vi også en facebookgruppe kun for medlemmerne, som vi bruger som et kollegialt forum, hvor vi kan spare med hinanden om faglige udfordringer og ikke mindst dele viden om stort og småt indenfor vores fag.

Om SADF- fodplejerne

Sammenslutningen af Danske Fodplejere (SADF) er en brancheorganisation for professionelle og veluddannede fodplejere og fodterapeuter i Danmark. Vi varetager medlemmernes interesser, så de kan gøre en forskel og bidrage til at styrke folkesundheden ved at tilbyde forebyggende fodpleje for sunde fødder.

IMG_1061