fbpx

Tak for opbakningen – SADF tager kampen op

SADF har nu holdt to online medlemsmøder, hvor vi har præsenteret de politiske udfordringer og spørgsmål, vi som professionelle fodplejere og brancheforening er nødt til at forholde os til.

Som branche er vi ikke i krig mod nogen, men i kamp for noget – nemlig vores placering i sundhedssystemet. I SADF mener vi, at vejen frem er en form for autorisation af fodplejerne, fordi det netop vil løse nogle af de udfordringer, vi har med anerkendelse i det offentlige system.

På begge medlemsmøder har vi oplevet 100 % opbakning fra deltagerne, hvilket gør os endnu mere sikre på, at vi skal arbejde videre i den retning. Tusind tak for det.

En lang proces venter

Liselott Blixt og DF arbejder på et lovforslag til ændring af Autorisationsloven, der vil omfatte en autorisation af fodplejere. Dét skal vi være forberedte på.

Derfor arbejder SADF på vores forslag til, hvad en autorisation af fodplejere kan indebære. Det er en lang proces, men vi er trukket i arbejdstøjet, og bestyrelsen er i gang med at afsøge muligheder og undersøge, hvad andre i lignende situationer har gjort. Ambitionen er, at SADFs forslag til en autorisation af fodplejere skal være umuligt at komme uden om, når politikerne skal tage stilling til sagen.

Vi får helt sikkert brug for jer medlemmers hjælp senere, og vi holder jer løbende opdateret på, hvor vi er i processen.

 

SAGEN KORT

  • Folketinget har besluttet, at patientsikkerheden i forhold til udvidet helbredstillæg skal afdækkes. Debatten er især ført af Liselott Blixt (DF), som har patientsikkerhed og kvalitet i sundhedsvæsenet som mærkesager – især hvor der ydes offentligt tilskud. Hun ser autorisation for flere faggrupper inklusive fodplejere som løsningen.

 

  • SADF er i dialog med Liselott Blixt, der godt kan se forskel på SADF-fodplejere og andre fodplejere. Hun påpeger, at den manglende autorisation er blevet brugt imod os, for eksempel i forhold til corona-restriktioner. Med en autorisation vil SADF-fodplejere få offentlig anerkendelse og stoppe debatten om udvidet helbredstillæg. Vi vil stå stærkere i forhold til kommuner, fodterapeuter og andre parter.

 

  • SADF vil derfor arbejde for, at vi fodplejere får vores egen autorisation med fokus på fodpleje/behandling og med mulighed for fortsat at behandle borgere med udvidet helbredstillæg.

 

Vi skal ikke være fodterapeuter, men finde en form for autorisation der rummer fodplejernes faglighed og ønsker.

 

Se optagelse af seneste medlemsmøde, hvor hele sagen blev præsenteret og diskuteret  https://youtu.be/jp0fO0B-kg8