fbpx

Godt nyt vedr. kompensation

Den 3. december 2020 besluttede Regeringen og Folketingets partier at ændre reglerne om kompensation til tvangslukkede selvstændige.

Ændringen består helt konkret i, at man er sikret sin kompensation i den periode, hvor man var tvangslukket.

Nogle af de selvstændige, der har været ramt af tvangslukning (som os i liberalt erhverv), stod over for at skulle tilbagebetale deres kompensation, fordi de efter genåbningen havde haft en øget omsætning, der gjorde, at de i hele ansøgningsperioden ikke stod med et tab på mere end 30% i deres omsætning.

Den sikrede kompensation er således kun gældende for de tvangslukkede uger.

 

Eksempel:

Fodplejer A har søgt kompensation for perioden fra den 9. marts 2020 til den 8. juni 2020 og modtaget sin kompensation. Fodplejer A var tvangslukket de første 5 uger, men i de resterende uger frem til den 8. juni 2020 var omsætningen så stor, at Fodplejer A ikke havde haft et samlet omsætningstab på mindst 30% i den ansøgte periode.

De gamle regler betød, at A skulle betale hele sin kompensation tilbage.

De nye regler betyder, at A kan beholde den kompensation, der er dækkende for den tvangslukkede periode, men skal betale kompensationen tilbage for den resterende del af perioden.

 

Link:

https://em.dk/nyhedsarkiv/2020/december/regeringen-og-folketingets-partier-er-enige-om-forbedring-af-kompensation-til-tvangslukkede-selvstaendige/?fbclid=IwAR1uiU1ryJVTAM7YAbLi73icDd92UX64LycBXc-iAYPpvhJ8MVG7QwuBr5o

 

Rigtig god weekend til jer alle

Bestyrelsen