fbpx

Fod på livet – det bliver anderledes i år

Corona sætter en stopper for Fod på Livet i 2020

”Fod på Livet” eventen som har kørt i samarbejde med LVS (Landsforeningen af Væresteder) gennem de sidste to år et sat på hold i 2020. Den nuværende situation ift. COVID-19 gør os meget usikre på, om vi ville kunne gennemføre en landsdækkende event i november.

I november kommer der opslag på vores offentlige Facebookside, hvor vi fortæller at vi desværre ikke kommer ud i år, men at vi vender stærkt tilbage næste år. Dem skal du endelig dele – ligesom du meget gerne må dele øvrige opslag eller annoncer for SADF. Det styrker og hjælper os alle.

 

Vi ved, at nogle af jer allerede har lavet en aftale med et lokalt værested. Det skal I selvfølgelig gennemføre, hvis Corona-regler og retningslinier tillader det. Det er på ingen måde afgørende om det bliver i november eller på et andet tidspunkt – det er helt op til jer.

 

 

Fod på Livet i fremtiden

At synliggøre SADF ved en fælles event er stadig en rigtig god idé. Derfor har vi sammen med Kalb – vores sparringspartner omkring markedsføring – lagt hovederne i blød for at tænke Fod på Livet i en version 2.0.

 

I får her et lille uddrag af det oplæg der ligger for fremtidens Fod på Livet:

 

Kernefortælling:

Som uddannede SADF-fodplejere og medlemmer af SADF har vi et naturligt fokus på det hele menneske. Derfor holder vi en gang om året ”Fod på Livet”, hvor vi sætter fokus på, at alle kan få brug for lidt ekstra hjælp til at få ”Fod på Livet”, og vi bruger vores faglighed til at vise, at ”alle fødder fortjener kærlighed.”

Det handler ikke om økonomi, men om omsorg. Til ”Fod på Livet” tager vi hånd om dem, der ikke nødvendigvis har overskud til egenomsorg, og giver dem og deres fødder lidt velfortjent opmærksomhed. Det gør vi, når vi frivilligt tager ud på væresteder, krisecentre, bosteder eller organisationer, der på forskellig vis hjælper folk, der har mistet eller været tæt på at miste fodfæste.

Med åbent sind ser og møder vi det hele menneske, og vi bruger vores kompetencer som SADF-fodplejere til at give omsorg og en lille hjælpende hånd til, at de får ”Fod på Livet.”

 

Koncept:

Konceptet for ”Fod på Livet” er i princippet uændret. SADF’s medlemmer bruger en dag – fx en lørdag i november – på at tilbyde gratis fodpleje til folk, der har brug hjælp til egenomsorg.

I stedet for at samarbejde med én fast organisation, er det op til fodplejerne selv at opsøge et sted eller en organisation, der kunne få glæde af tilbuddet – fx væresteder, krisecentre, bosteder, asylcentre eller organisationer som SAND – De hjemløses organisation, KFUMs Sociale Arbejde, Mødrehjælpen eller SMILfonden. Grundtanken er ikke, at folk ikke har råd til fodplejebehandlinger, men at dem som får tilbuddet ikke selv har overskuddet til at fokusere på deres fødders velbefindende. Flere SADF’erne kan evt. følges til samme sted/organisation. 

 

Vi håber at vi med den noget bredere ramme for eventen kan få rigtig mange SADF-fodplejere med næste år

 

De bedste hilsner

Bestyrelsen