fbpx

Støtte- og kompressionsbehandling – Tirsdag d. 2 April 2024. Kl. 9.00-16.00 (Helle Roed – Hobro)

Afholdes d. 2. april 2024
kl. 9:00 - 16:00


Støtte- og kompressionsbehandling
Indblik i trykbandager og trykmaskiners mange muligheder for både profylaktisk og behandlende anvendelse
Kunne du tænke dig at få et grundlæggende og videns rigt indblik i behandlingen med støtte- og kompressionsstrømper, samt maskiner, der kan behandle med tryk, så er dette kursus helt sikkert aktuelt for dig.

Ønsker du at lære mere om, hvad støtte- og kompressionsterapi kan? Dette kursus giver dig en grundlæggende og dybdegående forståelse for principperne bag behandling med tryk i form af primært støtte- og kompressionsstrømper, kompressionsbandager og velcroprodukter med tryk. Der vil også være en kort introduktion til IPC (Intermitterende Pneumatisk Compression/maskinel behandling mod blandt andet ødemer), samt hjælpemidler til af- og påtagning af trykprodukterne.

Behandling med tryk går helt tilbage til de gamle egyptere, og har været anvendt siden da, men har fået ekstra opmærksomhed i de senere år, da sportsatleter har set fordelene i både profylaktisk, men også behandlende effekter med både kompressionsprodukterne og IPC-maskinerne.

Kompressionsbehandling er med til at forebygge og behandle arvelige tendenser så som karsprængninger, åreknudedannelse, skinnebenssår, rosentilfælde, ødemdannelse i både under og overekstremiteter, lymfeproblematikker og meget andet.

Behandlingen understøtter de naturlige venøse- og lymfatiske funktioner, samt fremmer helingsprocesser, der af en eller anden grund er sat ud af funktion og dette uden særlige bivirkninger og tåles af langt de fleste.

På kurset får du indblik i de anatomiske og fysiologiske forhold, der er belastede hos klienter, der har brug for eller allerede benytter kompressionsprodukter, eller på anden vis kan have brug for behandling med tryk. Du får indblik i hvilke lidelser, der oftest kræver denne type behandling, samt de mest gængse fordele ved at anvende støtte- og kompressionsbehandling.

Efter kurset vil du selv kunne vejlede og forhandle støtte-strømper, hvis du ønsker dette, samt har viden til at hjælpe dine klienter, der oplever de ovenstående problematikker og som må have brug for kompressionsbehandling, videre.

Underviser Mie Højbjerg Kristensen er uddannet sygeplejerske i 2006 og har arbejdet i medicinsk og intensivt regi frem til 2015, hvor hun blandt andet har stået for kompressionsbehandling og sårpleje. Hun er uddannet lægeeksamineret fodplejer i 2015, og arbejdet fuldtid med det siden.

Målgruppe: Alle behandlere, der ønsker indsigt i trykterapi.

Kurset er godkendt og giver RAB point ved bl.a. Danske Terapeuter og ZCT.

Underviser: Mie Højbjerg Kristensen (sygeplejerske og fodplejer)
Sted:  Hobro (5 km. fra motorvejen, 5 min. fra banegården i bil)
Dato: Tirsdag den 2. april 2024
Tid: kl. 9.00 til 16.00 (7 lektioner)
Pris: 1700 inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk, ring 40 79 56 62, eller start online tilmelding herunder

Alle spørgsmål og tilmeldinger skal ske direkte til ovenstående telefon eller mail, SADF har ikke noget med kurset at gøre.