fbpx

Kursus i massage af gravide – Mandag d. 9 Oktober 2023 (Helle Roed)

Afholdes d. 9. oktober 2023
kl. 9:00 - 16:30


Når man bliver gravid, er det for de fleste et meget stort ønske der går i opfyldelse. Mange husker også tilbage på deres graviditet, som en dejlig tid. Under en graviditet sker der også mange andre ting, både på det fysiske og det følelsesmæssige plan. Maven bliver tungere, man får ondt i ryggen, andre får bækkenløsning som gør, at ens dagligdag bliver noget besværet. Ens hormonelle system forandres også med rekordfart, hvilket for nogen kan være en ret voldsom følelsesmæssig rutsjebanetur, hvor der er en masse mentale stressfaktorer, som spiller ind. Stress i kroppen giver altid muskulære udfordringer.

Men må man som massør massere gravide kvinder? Det korte svar er JA det må man meget gerne, og det har rigtig mange fordele som gør, at kvinder oplever deres graviditet på en mere positiv måde, specielt hvis man er besværet i dagligdagen af den ene eller anden årsag.

Kræver det særlige tekniker at lave massage på gravide? Ja, graviditetsmassage er ikke som den almindelige massage, som man typisk lærer på de forskellige massageskoler. Det er jo ikke altid, at man kan ligge på maven; – det kan man som regel ikke efter uge 20. Der findes selvfølgelig en særlig graviditetspude, som man kan ligge ovenpå sin massagebriks, men den er ikke egnet til alle. Derfor skal man selvfølgelig kunne lave særlig tekniker, hvis patienten ikke kan ligge på maven. Der er også nogle generelle muskler, som man skal have fat i på særlige måder, ligesom der er visse triggerpunkter som man ikke må anvende, da de kan aktivere livmoderen.

Graviditetsmassage har en lang række fordele for en gravid. Man kan med massagen oftest få en effekt, hvor man har langt mindre smerter omkring bækkenet i dagligdagen, væsentligt bedre mobilitet i sin ryg, kan gå normalt uden smerter og den gravide får en bedre søvn. Graviditetsmassage sænker også niveauet af noradrenalin og kortisol som er stresshormoner; omvendt vil man øge niveauerne af serotonin og dopamin, som generelt giver en forbedring af humøret, men også sænker sandsynligheden for, man rammes af angst under graviditeten.

Med kurset her vil du lære hvordan du giver korrekt og effektiv massage til gravide.
Du lærer, hvad du skal være opmærksom på, hvis du behandler i det første trimester. Du lærer også, ved hvilke tilstande hos den gravide, du skal have lægens accept. Det kan f.eks. være ved for højt blodtryk, en hjertesygdom, man har været opereret i underlivet eller man for nylig havde fået en organtransplantation.

Kurset er for alle behandlere, men henvender sig mest til uddannede massør.

Underviser: Jan Lasota
Sted:  Hobro (5 km. fra motorvejen, 5 min. fra banegården i bil)
Dato: Mandag den 9. oktober 2023
Tid: kl. 9.00 til 16.30 (7½ lektioner)
Pris: 1700 inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk, ring 40 79 56 62

 

Alle spørgsmål og tilmeldinger skal ske direkte til ovenstående telefon eller mail, SADF har ikke noget med kurset at gøre.