fbpx

Corona epidemi – hold smittespredningen nede og følg sundhedsstyrelsens anbefalinger

SADF ønsker at I, vore medlemmer, og alle jeres kunder, må komme bedst muligt igennem Corona epidemien, samt være med til at holde smittespredningen nede, hvorfor vi har lavet et udkast til at hænge op i klinikdøren, slå op på Facebook eller give et hint til at ændre i sms-påmindelsen, du måske sender ud til dine kunder. Se venligst vedhæftede fil. Du kan tilrette dokumentet så det passer til netop din klinik.

SADF tænker at denne anordning er vigtig at følge, da vi som Fodplejere, har direkte kontakt med mange personer i vores daglige arbejde – herunder en del svage/svært syge og ældre personer, for hvilke en virus som Corona kan have fatale konsekvenser, hvis de bliver smittet hermed.

SADF anbefaler at du selv holder dig orienteret ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger, der nyligt er opgraderet til at håndtryk, kram og kys også fjernes fra de daglige rutiner, da smitten sker ved dråbesmitte. Nedenfor er kort skiteseret uddrag fra Sundhedsstyrelsens rapport om

Corona Virus:

Epidemiologi  

Coronavirus er generelt en familie af vira, der kan være årsag til alt fra milde forkølelser til alvorlige nedre luftvejsinfektioner med mulig dødelig udgang. Inkubationstiden for COVID-19 er mellem 2 og 12 dage med en median tid omkring 5-7 dage og smitter ved dråbesmitte og kontaktsmitte (håndtryk, via genstande m.v.).

Det antages, at meget symptomatiske personer smitter mere, end personer med få eller ingen symptomer, på grund af større virusmængde samt mere slimproduktion, hoste og nys. Meget tyder på, at personer med COVID-19 smitter selv i meget tidlige sygdomsstadier. Virus er følsomt over for desinfektion med ethanol, hvorfor vi opfordre til at skærpe afspritningen af div. utensilier brugt under fodbehandlingen, samt grundig rengøring og afspritning af klinikinventar efter hver kunde, samt konsekvent brug af værnemidler. 

Se mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: Sundhedsstyrelsens retningslinjer om Corona