fbpx

Har du været i tæt kontakt med en der er smittet med Covid-19

 

Hvordan forholder du dig, hvis du har været i tæt kontakt med en der er smittet med Covid-19 eller hvis du selv har fået symptomer på Covid-19!

Hermed retningslinjerne fra Statens Serum Institut i forhold til, hvordan du skal forholde dig, hvis du har været i tæt kontakt med en person smittet med Coronavirus. Giv dig god tid til at læse pjecen godt igennem, da den er meget grundig og fyldestgørende i forhold til bl.a. arbejdsforhold, børn og hvornår du bør testes, samt hvor mange gange.

Til dig, der har symptomer på COVID-19 (sst.dk)

Pjecen henvender sig som udgangspunkt til personer, der har været i tæt kontakt med en der er testet positiv. Nederst i pjecen er der yderligere links til retningslinjer til dig, der har symptomer eller er testet positiv med Covid-19.

Som SADF-fodplejere hører vi til liberalt erhverv, hvorfor du kan se bort fra afsnittet om Forhold ved sundhedsfagligt personale. Vi anbefaler, at du tager kontakt til Corona Hotline, hvis du har yderligere spørgsmål på tlf.: 70 20 02 33, tast 1

Hvis du er nær kontakt, kan du ringe på tlf. 70 20 02 33 (tast 2) for at få rådgivning, f. eks. for at afklare hvilke to dage, du skal testes.

 

Hvis du er testet positiv – Coronaopsporing

Hvis du er testet positiv for coronavirus, skal du ringe til tlf. 32 32 05 11 (tast 1), hvis du f. eks. har behov for hjælp til at finde ud af, hvem der er dine nære kontakter eller informere dem, som du har været i nær kontakt med, og som du derfor kan have smittet. Se nedenstående link for at læse hvad myndighederne anbefaler og kan hjælpe med:

Coronaopsporing – Styrelsen for Patientsikkerhed (stps.dk)

 

Sidst, men ikke mindst et link til et nemt og overskueligt “Actioncard”, som kan være en god ide at printe ud, så hjælpen er nær hurtigt. Det er samme billede der er øverst i nyhedsbrevet.

122A22A04EA84C169A30707B2428CFB5.ashx (stps.dk)

 

Med ønsket om en rigtig god weekend

Bestyrelsen